Hőközponok átalakítása változó tömegáramúra

Társaságunk a távhő ellátó rendszer folyamatos fejlesztését vállalta a tulajdonossal kötött üzemeltetési szerződésben.

A szekunder oldali fűtés korszerűsítés ( KERET program) során, elengedhetetlenül szükségessé vált, a primer távhő rendszer hőközpontjainak a fejlesztése, hozzáillesztése a szekunder oldali átalakításhoz.

A hőközpontok korszerűsítése során az eredeti, már elavult berendezések kicserélése történik modern berendezésekre, valamint a hőközpont működése is át van állítva egy korszerűbb energiatakarékosabb üzemmódra. A régi állandó primer és szekunder tömegáramú monumentális hőközpont, a korszerűsítés után, kis helyet foglaló jobban szabályozható változó primer és szekunder tömegáramú takarékos energiafelhasználású hőközpont lesz. A hőközponti berendezések, vezetékek, szerelvények új korszerű szigetelést kapnak, a helyiség is rendbe van téve, vakolat javítva és meszelve.

A hőközpontok átalakítása változó tömegáramúra fejlesztés, elengedhetetlen része a kettő hőelosztó állomáson a rásegítő szivattyúkhoz frekvenciaváltó berendezés beépítése. Szükséges lenne még a hőtermelőnél (erőmű) is a keringető szivattyúk átállítása frekvencia szabályzós üzemmódra, de egyenlőre ebben fejlesztésben a hőtermelőt nem tudtuk bevonni.

Az ilyen jellegű hőközponti átalakítások nem csak Dunaújvárosban történnek, hanem szinte minden hőszolgáltatónál az országban. Nagyon sok helyen rájöttek a szolgáltatók, hogy ez a kor követelménye , nem lehet másképpen versenyben maradni az egyéb más hőellátási módokkal.

Védőcsatornában lévő távfűtő vezetékek cseréje, korszerű, előszigetelt vezetékekre

Adatvédelem | Aktuális | Egyéb tevékenységek | Hasznos linkek | Elérhetőségek