Távhő szolgáltató rendszer karbantartása, felújítása

A társaság a szolgáltatási területén üzemeltetett távhő rendszer üzemképes állapotát, folyamatos és terv szerinti karbantartással, valamint tervezett felújításokkal biztosítja. Ehhez szükséges pénzügyi források rendelkezésre állnak, egyrészt saját források, másrészt a DVG ZRt. által biztosított források.

A folyamatos karbantartás és javítás a társaság napi tevékenységének része, mivel a rendszer méretei miatt, mindig van javításra, karbantartásra szoruló egység. A primer oldali rendszer javítása, karbantartása a társaság törvény által előírt feladata. A szekunder rendszer karbantartását társaságunk külön megrendelésre elvégzi, vagy a fogyasztó közösségekkel a szekunder oldali rendszerre üzemeltetési és karbantartási szerződést köt.

A terv szerinti karbantartást a társaság minden évben augusztus hónap első hetére tervezi, mert ebben az időszakban, az iskolák - óvodák - bölcsődék zárva vannak, a fogyasztók nagyrésze nyaral nincs otthon. Ebben az időszakban célszerű, a legkevesebb szolgáltatás kiesés mellett, a teljes távhő szolgáltatással leállni. Ilyenkor az erőmű is leáll, ott is elvégzik az olyan jellegű javításokat, amelyeket üzemközben nem lehet.
A tervezett karbantartás alkalmával az egész távhő primer rendszer évközben felmért illetve jelentkezett hibái kijavításra kerülnek.Ez a nagy munka három nap alatt el van végezve.

Társaságunk a váratlan meghibásodások minimálisra történő csökkentése érdekében, külső és belső pénzügyi forrásokból, minden évben tervezi, az elöregedett földszint alatti távhő vezetékek, aknák, hőközpontok felújítását. Ezeket a munkákat is főleg nyári időszakban végzi, mert ilyenkor jóval kevesebb a szolgáltatás kiesés, időjárás is kedvezőbb. Éves szinten 15 -20 db. hőközpont felújítását végezzük el. Távhő vezeték csere éves szinten 400 - 500 fm.

Védőcsatornában lévő távfűtő vezetékek cseréje, korszerű, előszigetelt vezetékekre

Adatvédelem | Aktuális | Egyéb tevékenységek | Hasznos linkek | Elérhetőségek